Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Vil hjelpe Jannina til Lerkendal
Pål André Helland har selv bidratt til innsamlingsaksjonen og sier det er et strålende initiativ. Kjell Tore Engvik (innfelt) er primus motor for innsamlingsaksjonen.

Pål André Helland har selv bidratt til innsamlingsaksjonen og sier det er et strålende initiativ. Kjell Tore Engvik (innfelt) er primus motor for innsamlingsaksjonen.

Vil hjelpe Jannina til Lerkendal

HEMNE: Kjell Tore Engvik fra Hemne har startet en innsamlingsaksjon for å få Jannina Maciel fra Chile til Norge og Lerkendal for at hun skal få sin største drøm oppfylt; å oppleve Rosenborg i levende live.

 

Jannina Maciel (28) fra Chile er trolig Rosenborgs største fan i Sør-Amerika. Hun har i mange år drevet Twitter-kontoen RBK Latinoamérica og bloggen rosenborg-bk.net.

– På 90-tallet fulgte jeg Champions League tett. Jeg la merke til dette fantastiske norske laget som imponerte stort. Jeg prøvde å finne ut mer om klubben gjennom internett, og resten er historie: hjertet mitt er svart og hvitt nå, skriver Maciel på sin Rosenborg-side.

En gruppe Rosenborg-supportere i Trondheim, med Kjell Tore Engvik i spissen, har nå tatt initiativ og startet en innsamlingsaksjon for at Jannina skal få oppfylt sin store drøm om å få se og oppleve Rosenborg i levende live på Lerkendal.

– For min del har jeg tenkt på dette lenge. En annen supporter nevnte at klubben kanskje kunne invitere henne hit, eller at noen kanskje kunne starte en kampanje, så da dukket ideen opp. Det gikk et par dager så kontaktet jeg henne om at vi vurderte å starte en innsamlingsaksjon. Vi fikk ikke svar på et par dager, men da hun svarte så var hun både sjokkert og glad, sier Engvik, som selv har vært aktiv Rosenborg-supporter siden 2006, og har sesongkort på Lerkendal.

Jannina Maciel fra Chile kan få sin største drøm oppfylt. Foto: Privat

Jannina Maciel fra Chile kan få sin største drøm oppfylt. Foto: Privat

Målet er å samle inn 25.000 kroner for å få Jannina til Trondheim. Beløpet skal dekke flybilletter og lommepenger.

I skrivende stund er det imidlertid samlet inn drøye 35.000 kroner.

– Vi har passert målet med drøye 10.000, og fortsatt kommer det nok inn penger, sier Engvik, som kun har brukt jungetelegrafen for å spre budskapet inntil nylig.

– Da RBK.no snappet det opp ble det selvfølgelig litt mer fart i sakene, sier Engvik.

 

Foreløpig er det ikke avtalt noen dato for når Jannina skal besøke Lerkendal.

– Vi får se hva som går an å få til, og det må jo passe for henne. Det hadde helt sikkert vært moro for henne å besøke Lerkendal i november når Rosenborg møter Viking. Samme uke er det også kamp mot Real Sociedad, sier Rosenborgsupporteren som til daglig har jobb ved Hegle Regnskap på Orkanger.

 

Hemnværing og Rosenborgspiller Pål André Helland synes aksjonen er et strålende initiativ, og har selv bidratt.

– Selvfølgelig har jeg bidratt. Dette initiativet viser mangfoldet og kjærligheten til supporterne våre. Fotball forener, sier høyrevingen fra Hemne.

 

Ønsker du å bidra så gjør du dette via spleis.no (https://www.spleis.no/project/14840). Innsamlingsaksjonen pågår t.o.m i morgen, fredag.

 

Av May S. Bjørkaas

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments